Utbildningsevent i Östersund

Den 5/10 var vi i Östersund!

-Hur kan vi tillsammans jobba för att stoppa sexuella övergrepp på barn?

Säkra Varje Unge Utbildningsevent 2023
På torsdag den 5 oktober 14:45-17:15 är vi i Östersund, hoppas vi ses på plats!


På efterfrågan så sänder vi även från Östersund live från utbildningseventet så mejla oss omgående om ni vill delta digitalt på zoom.

Välkomna till Säkra Varje Unges utbildningsevent för företag, chefer, personalansvariga, beslutsfattare och andra viktiga samhällsviktiga företag och myndigheter!

Och välkomna alla ni som arbetar med barn inom skola och omsorg

Missa inte Årets viktigaste utbildningsevent!
Under denna kväll håller vi föreläsningar med några av våra mest uppskattade och efterfrågade experter; poliskommisarie Per-Åke Wecksell från polisen och leg läkare Åsa Kastbom från sjukvården


Vi kommer att diskutera lösningar för att stoppa sexuella övergrepp mot barn och hur ni som företag och med chefsansvar kan göra skillnad.
”Sexuellt övergreppsmaterial på barn delas från jobbdatorer” enligt polisen.


Hur agerar du som arbetsgivare för att upptäcka och stoppa det?

Och hur ska ni som arbetar på skola kunna upptäcka och hjälpa barnen som blir utsatt för övergrepp på eller utanför nätet? Vad kan skolan göra?

Välkomna önskar vi från
stiftelsen FTS Säkra Varje Unge!

Har någon på nätet frågat efter nudes?
Vad gjorde du då?


Sexuella övergrepp, hot och trakasserier mot barn och unga på sociala medier ökar. Ibland används betalning som lockbete för att få barnen skicka sin första intima bild. Därefter kan hoten komma om att sprida bilden till föräldrar, vänner eller skola om de inte skickar fler bilder.

Så här säger polisen:
”Att dela nakenbilder och andra kränkande bilder är olagligt och spridningen av bilderna kan få utsatta att må väldigt dåligt.


Med nakenbilder menar vi sexualiserade bilder eller filmer på barn. Det behöver inte betyda att man är helt naken utan det kan räcka med att man är lättklädd eller att bilden är av sexuell karaktär på annat sätt.”

VIKTIGT
Polisanmäl så fort som möjligt
Polisen vill att alla sexualbrott på nätet ska anmälas. Du behöver inte själv veta om det du har varit med om är ett brott, det vet vi och hjälper dig med. Kontakta oss och låt polisen bedöma om det ska utredas eller inte.
Det är viktigt att du sparar så mycket som möjligt som har koppling till händelsen. Polisanmäl så snabbt som möjligt eftersom digitala spår kan försvinna annars. Din anmälan kan också hindra att fler blir utsatta.


Så anmäler du
* Anmäl så fort som möjligt genom att ringa 114 14 eller gå till en polisstation.
* Anmäl även om du bara har ett alias eller användarnamn på en person.
* Spara alla detaljer som du har om personen och händelsen. Spara användarnamn, konto och meddelanden med personen och ta även skärmdumpar på chatten. 


Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer på skolan eller träningen!

Ta fredagsfrågan till din hjälp
Läs vår serietidning MiniPåNätet
Läs mer om att dela nakenbilder och hämta svarsbilder hos: 
polisen.se/delbart

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.